Консорциумът Тотал-ОМВ-Репсол представя сондажния кораб „Noble Globetrotter II“

Източник: БПГА

20111124(1)

Корабът Noble Globetrotter II, който трябва да извърши единия от сондажите за нефт и природен газ във водите на Черно море, акостира  в Бургаския залив.

 

Мултифункционалният плавателен пристигна частично разглобен. Започна монтирането на кулата му.

Процедурите ще приключи на 19 април.

Сондажите за нефт и газ в блок „Хан Аспарух“ ще се извършват от „Тотал Е&П България“, спечелило правото да проучва тази част от Черно море в консорциум с OMV и Repsol.

Очакванията са находището в блок „Хан Аспарух“ да донесе на България милиарди. Предварителните разчети показват, че там има залежи на 100 млрд.кубичен газ. Добивът му може да започне от 2017 година, което ще осигури за десетилетия 100 % от нужното количество синьо гориво за България, гласят оптимистичните разчети.

 

Сондажният кораб „Noble Globetrotter II“, който ще извърши първите проучвания в блок „Хан Аспарух“ в дълбоко Черно море, ще бъде представен в Бургас утре, от 11.30 часа, на кея на „БМФ Порт Бургас“.Официален гост ще бъдат министърите на енергетиката Теменужка Петкова, на околната среда и водите Ивелина Василева, депутати, представители на местната власт и на бизнеса.Преди церемонията, управителят на фирма „Тотал“ за България Ксавие Фожрас ще представи специалния съд и проекта за търсене и проучване в блок „Хан Аспарух“, от 10 часа, на Морска гара.

 

 

Един коментар

  1. Интересна и вълнуваща статия за кораба Noble Globetrotter II, който трябва да извърши единия от сондажите за нефт и природен газ във водите на Черно море

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: