Консорциумът Тотал-ОМВ-Репсол представя сондажния кораб „Noble Globetrotter II“

Източник: БПГА

20111124(1)

Корабът Noble Globetrotter II, който трябва да извърши единия от сондажите за нефт и природен газ във водите на Черно море, акостира  в Бургаския залив.

 

Мултифункционалният плавателен пристигна частично разглобен. Започна монтирането на кулата му.

Процедурите ще приключи на 19 април.

Сондажите за нефт и газ в блок „Хан Аспарух“ ще се извършват от „Тотал Е&П България“, спечелило правото да проучва тази част от Черно море в консорциум с OMV и Repsol.

Очакванията са находището в блок „Хан Аспарух“ да донесе на България милиарди. Предварителните разчети показват, че там има залежи на 100 млрд.кубичен газ. Добивът му може да започне от 2017 година, което ще осигури за десетилетия 100 % от нужното количество синьо гориво за България, гласят оптимистичните разчети.

 

Сондажният кораб „Noble Globetrotter II“, който ще извърши първите проучвания в блок „Хан Аспарух“ в дълбоко Черно море, ще бъде представен в Бургас утре, от 11.30 часа, на кея на „БМФ Порт Бургас“.Официален гост ще бъдат министърите на енергетиката Теменужка Петкова, на околната среда и водите Ивелина Василева, депутати, представители на местната власт и на бизнеса.Преди церемонията, управителят на фирма „Тотал“ за България Ксавие Фожрас ще представи специалния съд и проекта за търсене и проучване в блок „Хан Аспарух“, от 10 часа, на Морска гара.

 

 

Реклами

Един коментар

  1. Интересна и вълнуваща статия за кораба Noble Globetrotter II, който трябва да извърши единия от сондажите за нефт и природен газ във водите на Черно море

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: