OMV обявява продажбата на дял в Набуко до седмици

Източник: http://www.publics.bg
 
До няколко седмици подробности около продажбата на 17% дял в проекта за газопровод „Набуко“, който немската RWE продаде на OMV, може да бъдат оповестени публично. Това заяви шефът на OMV Герхард Ройс, цитиран от „Дау Джоунс“.
 
Междувременно от проектната компания за строежа на газопровода съобщиха, че интересът на търговците на газ към свободния капацитет на тръбата е надхвърлила очакванията, само седмица след началото на регистрационната фаза на процеса „Отворен сезон”. Това донякъде затвърждава мнението, че „Набуко“ няма да остане без газ, дори и да не бъде избран като приоритетен проект за азербайджанското находище „Шах Дениз 2“ – надпревара, в която „Набуко“ влезе заедно с проекта за Транс-анадолски газопровод.
 
От проектната компания уточниха, че първата фаза на „Отворен сезон“ е привлякла редица потенциални търговци, които не са пряко свързани с проекта и с консорциума  „Шах Дениз”.
Изпълнителният директор на „Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл“ ГмбХ Райнхард Мичек заяви, че това е много добър знак за „Набуко“, който е и най-напредналият проект в Южния газов коридор.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: