И ведомствените бензиностанции ще имат електронна връзка с данъчните

Източник: http://www.lev.bg

Ведомствените бензиностации също да бъдат свързани по електронен път с НАП, предвиждат промени в Закона за акцизите и данъчните складове, които парламентът одобри на първо четене.

Заместник финансовият министър Владислав Горанов обясни, че единната информационна акцизна система ще даде допълнително възможност за контрол на търговията с горива в реално време, като ще обхване пълния поток на движение на горивата. Целта е по този начин да се гарантира на изцяло събирането на акциза и ДДС. Системата трябва да стартира в края на годината, а към момента обществената поръчка е в напреднал етап, каза Горанов.

Той допълни, че другите изменения на закона са свързани с прецизиране на текстове с оглед на различни проблеми, възникнали в практиката при прилагането му. Горанов напомни, че контролните органи отдавна настояват за свързване на така наречените ведомствени бензиностанции с органите на НАП. „Контролните органи години наред констатират изключително големи опити и реализирани злоупотреби, в случая говорим за незаконна търговия с горива, която би трябвало по начина, който е предложен – свързване на тези бензиностанции, да бъде преустановена“, каза финансовият зам.-министър.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: