Петролът поскъпна с още 1,13 долара

Източник: http://econ.bg

Поскъпването на петрола се задържа и през втория ден на седмицата. Това се случи главно заради по-оптимистичните очаквания за растежа на американската и китайската икономика, които парираха засега в очите на пазарите напрежението около Гърция и еврозоната, пише Bloomberg.

В електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк контрактите за юли поскъпнаха с 1,13 долара до 91,99 долара. В азиатската сесия суровината се търгуваше за 91,17 долара за барел. Вчера вечерта търговска сесия не се проведе, тъй като в САЩ имаше официален празник – Денят на загиналите във военни действия американски войници (Memorial Day).

В Лондон сортът Brent поевтиня с 4 цента до 107,07 долара за барел. Разликата в цената с лекия суров петрол е 15,90 долара. Само дотук през май цената на „Брент“-а се е понижила с 10%.

Утре ще излязат официалните данни за потребителското доверие в САЩ през май. Според предварителните очаквания то се е повишило с 0,3% – от 69,2% през април до 69,5% сега. На 1 юни се очаква и месечният доклад за американския трудов пазар. Първите прогнози сочат, че са създадени 150 хил. нови работни места през настоящия месец. През април новите работни места в САЩ бяха 115 хиляди.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: