До една година почваме да строим газовата връзка с Турция

Източник: http://money.bg

Строителството на газовата връзка между България и Турция може да започне в рамките на една година, заяви пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той днес откри 22-та среща на Конференцията на Енергийната харта, която се провежда в София.

По думите на Трайков възможно най-бързо трябва да се отвори Южният газов коридор към Европа. Той припомни, че България е страна по „Набуко“ и по-малки проекти като между системните връзки с Гърция и Турция. Енергийният министър посочи, че целта на страната ни е до 2020 г. да няма доставчик, който да има повече от 50% дял в газовото снабдяване.

На въпрос за съдбата на АЕЦ „Белене“ Трайков заяви – „Нищо не е договорено, докато не е договорено всичко, а всичко не е договорено“.

Енергийното бъдеще на България ще бъде в съответствие с всички съвременни тенденции в областта на регулациите на пазара, пълноценното използване на ресурсите и енергийната ефективност. Това са и основните цели на Стратегията 2020, посочи Трайков.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: