„Шел“ иска да управлява още 2 бензиностанции на „Литекс“

Източник: http://www.dnevnik.bg/

Българското поделение на холандската компания Shell („Шел“) възнамерява да поеме управлението на още две бензиностанции на „Литекс“. Уведомление за това е било изпратено до Комисията за защита на конкуренцията. С него се иска разрешение за придобиване на контрол над двата обекта, съобщи „Капитал Daily“ в днешния си брой.
Към момента Shell има 111 бензиностанции в страната, 30 от тях са наети от „Литекс“ още през 1998 г. Споразумението между двете компании за ползването на тези 30 обекта беше подписано преди около 14 години и е за срок от 25 години. Към онзи момент „Литекс“ е собственик на най-голямата частна верига бензиностанции в България. „Шел“ отваря първия си обект през 1993 г. В момента пазарният й дял в продажбите на дребно е 15%.
Наскоро стана ясно, че дружеството на „Газпром“ – „Газпром Нефт“, започва да навлиза на пазара на бензини в България чрез сръбското й поделение Naftna Industrija Srbije (NIS). С днешната дата от Shell отричат тяхната стъпка да е в отговор на появяващата се конкуренция от страна на „Газпром“.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: