Започва национална кампания за толерантност на пътя

Източник: http://focus-news.net/

 

София. Няколко партньорски организации инициират национална кампания за толерантност на пътя в подкрепа на целите на „Десетилетие на действия за безопасност по пътищата 2011 – 2020”, изразявайки своята непримиримост към факта, че София като столица е градът с най-много загинали пешеходци в Европа. Това съобщиха от БЧК.
Статистиката показва, че във всяко трето ПТП участва пешеходец и тъй като пешеходците са най-уязвимите участници в движението, ще бъдат припомнени основните правила за оцеляване на улицата, а водачите ще бъдат призовани да спазват предимството на пешеходеца.
Организатори на кампанията са: Българската асоциация на пострадали при катастрофи, Министерството на здравеопазването, Българският Червен кръст, Съюзът на българските автомобилисти и КАТ – Пътна полиция;
Партньорите ще разпространят информационна листовка сред пешеходци и водачи във всички градове в страната с помощта на регионалните структури на Министерството на здравеопазването, Българската асоциация на пострадали при катастрофи и Българския Червен Кръст.
Кампанията ще започне на 29 юли 2011 г. от 11:00 часа с пресконференция на организаторите в агенция „София Прес” (ул. „Славянска” 29, етаж 7), на която ще бъде представена листовката. В същия ден и час доброволци на БЧК, Българска асоциация на пострадали при катастрофи и регионалните здравни инспекции към МЗ ще раздават листовки на ключови кръстовища в столицата и други градове в страната.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: