Цената на петрола продължава да се колебае

Източник: http://inews.bg

Противоречивото движение на цената на петрола продължава и в средата на седмицата след като прогнозите за размера на американските резерви от горива се различават доста – според частния сектор резервите растат, но пък първите оценки на американското министерство на енергетиката сочат, че отново има спад, предаде агенция „Блумбърг“.

В електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк лекият суров петрол поевтиня с 54 цента до 99,05 долара за барел. В азиатската сесия суровината се търгуваше за 99,14 долара за барел. Вчера вечерта (26.07.11) черното злато поскъпна с 39 цента до 99,59 долара за барел. В един момент обаче цената прескочи 100 долара за барел.

Според данните на Американския петролен институт през миналата седмица (18.07-22.07.11) резервите от горива на САЩ са се увеличили с 3,96 млн. барела до 358,2 млн. барела. От американското министерство на енергетиката обаче очакват, че има понижение в резервите от 2 млн. барела. Официалните данни ще станат ясни късно вечерта днес (27.07.11).

В Лондон сортът „Брент“ поевтиня с 24 цента до 118,04 долара за барел. По този начин разликата с лекия суров петрол отново докосва границата от 19 долара.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: