Кабинетът увеличи капитала на „Проектна компания нефтопровод Бургас – Александруполис БГ“

Източник: http://www.focus-news.net
 
София. Правителството увеличи капитала на „Проектна компания нефтопровод Бургас – Александруполис БГ“ – ЕАД чрез емитиране на 150 броя нови акции на стойност 150 000 лева, съобщиха от правителствената информационна служба. Новата емисия акции ще бъдат придобити от държавата чрез бюджета на Министерството на финансите.
Ресурсът е минимално необходимият за изпълнението на оперативната дейност на дружеството и за неговата издръжка до окончателното приемане на решение относно възможността за изпълнение на проекта „Петролопровод Бургас-Александруполис“. Средствата от увеличението на капитала са предвидени и за изпълнение на ангажиментите на дружеството като акционер в международната компания „Транс Балкан Пайплайн Б.В.“, регистрирана в Амстердам, Холандия и създадена по силата на Споразумението между правителствата Русия, България и Гърция за сътрудничество в строителството и експлоатацията на петролопровода Бургас-Александруполис.
Международната компания е изпълнител на всички дейности по проучване, проектиране и изграждане на нефтопровода Бургас-Александруполис.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: