Цената на петрола падна до най-ниското си ниво от седмица

Източник: http://www.investor.bg

Петролът отстъпи позиции и се върна до най-ниската си цена за последната седмица. Като основна причина за това може да се посочат данните за петролните запаси в САЩ, които се очаква да дадат сигнал, че търсенето на горива в най-голямата икономика се възстановява по-бавно от очакванията, пише Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през юни поевтиняха със 7 цента до 112,21 долара за барел, което е най-ниското ниво на затваряне от 20 април насам. През нощта черното злато изгуби още 0,25 на сто до 111,94 долара за барел.

Спадът на котировките идва в очакване на данните за петролните запаси в САЩ, които според анализаторите са се свили с 1,7 млн. барела през последната седмица. Прогнозите за запасите от бензин пък са за спад от 1 млн. барела.

Вчера независимият Американски петролен институт обяви данни за десети пореден спад на запасите от бензин, което е най-дългата негативна серия от август 1994 година досега. В същото време обаче запасите от суров петрол са отчели най-голямото си повишение за последните четири седмици.

Търговията с петрола сорт брент премина по различен начин, като котировките напреднаха с 0,4 на сто до 124,14 долара за барел. Това бе най-високото им затваряне от 8 април насам. Днес брентът се търгува малко по-ниско, при ниво от 123,93 долара за барел.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: