„Российская газета”: Свързани с общи тръби

Източник: Агенция Фокус

Москва. В понеделник в Брюксел се състоя конференция Русия – ЕС, посветена на 10 години сътрудничество между двете сили в сферата на енергетиката, пише в-к „Российская газета”. Страните обсъдиха основните въпроси около формирането на ново енергийно пространство в региона.
Акцентът падна върху обсъждането на вариантите за транспортиране на въглеводороди и реформиране на правната база на европейския енергиен пазар.
По думите на руския министър на енергетиката Сергей Шматко, газовата сфера е централна точка на сътрудничество между Русия и ЕС.
„Трябва да се научим да се слушаме, да говорим на един език… За целта предлагам създаването на съвместна специална платформа. Например – единен център за газови изследвания”, коментира руският министър.
Шматко отбеляза, че често усложненията при обсъждане на газови въпроси между Русия и ЕС идват от несъвпадане на информацията за пазара и различните перспективи за развитието му. Според министъра съществуването на общ център би помогнало за преодоляването на тези затруднения.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: