Европейски ден за енергийна ефективност 2010 ще се проведе в столицата

Източник: Агенция Фокус
 
София. Агенцията по енергийна ефективност ще участва в Европейския ден за енергийна ефективност 2010, съобщиха от АЕЕ. В 10.30 ч. в Централния дом на архитекта – ул. „Кракра” №11, ще започне Европейски ден за енергийна ефективност 2010. Това е българското участие в кампанията на Европейския съюз „Седмица на европейската устойчива енергия 2010“.
Изпълнителният директор на АЕЕ Таско Ерменков, който е член на управляващия комитет на Европейската енергийна мрежа, ще открие събитието. Той ще представи националната политика по енергийната ефективност и нейното хармонизиране с европейската политика по отношение на сградите и крайните потребители на енергия и енергийни услуги.
Европейският ден за енергийна ефективност 2010 си поставя за цел да подпомогне диалога между институциите, финансиращите организации и архитектите и инвеститорите; да запознае архитекти и инвеститори с целите на последните изменения в законодателството по енергийна ефективност в страната; да популяризира успешни български проекти в областта на енергийно ефективното строителство.
Инициатори на Европейският ден за енергийна ефективност са ВБ Студио, сдружението „Софийски архитекти“, Съюзът на архитектите в България, с подкрепата АЕЕ, Фонд „Енергийна Ефективност” и др.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: